Archives Ocak 2021

Mal Sahibi Temsilcisi

Mal sahibinin temsilcisi olarak, mal sahibinin personelinin bir uzantısı olarak hizmet veriyoruz. FsnMimarlık, projenizin yaşam döngüsü boyunca rehberlik ederek sahibinin çıkarlarını her zaman korur.

FsnMimarlık, sahiplerine projelerini başarılı kılmak için ihtiyaç duyacakları katma değerli kaynakları sağlar. Ekibi bir projenin her bileşeniyle ilgilenmek için gerekli kaynak derinliğine sahip olmayan bir sahip için, FsnMimarlık kelimenin tam anlamıyla personelinin bir uzantısı olarak hizmet eder.

Projenin “gözleri ve kulakları” olarak, inşaatın sözleşme belgelerine uygun, zamanında ve bütçe dahilinde ilerlemesini sağlamak için yerinde temsil sağlayabiliriz. Savunucunuz olarak çalışan ARIMANYAPI uzmanları, müşterilerin dikkati dağılmadan temel işlerine odaklanmalarını sağlar.

FsnMimarlık mühendisleri, mimarları, tahmin ediciler, planlayıcılar, hak talepleri ve kefalet uzmanları ve diğer inşaat profesyonellerinden oluşan personeli, bir projenin her aşamasında uygulanan uygulamalı deneyim ve becerilere sahiptir. Müşterilerimize bu teknik bilgiyi sağlayarak olaylardan haberdar olmanızı sağlayarak bilinçli ve zamanında kararlar vermenizi sağlıyoruz.

Mal Sahibinin Temsilcisi hizmetleri şunları içerir:

İnşa edilebilirliği analiz etmek
Mal sahibine proje teslim sistemleri ve sözleşme formları hakkında danışmanlık yapmak
Müteahhitler ve tasarımcılar arasında tek bir temas noktası olarak hizmet vermek
Sahibin önemli toplantılarda temsil edilmesi
Proje programını ve bütçesini izleme
Kalite güvencesi / kalite kontrol prosedürlerinin denetimi
Yüklenici ödeme taleplerinin değerlendirilmesine yardımcı olmak
Aylık raporlama sağlamak
Sorun çözümünü kolaylaştırmak

Konsept ve Fizibilite Çalışmaları

Proje yaşam döngüsünün Fizibilite veya Kavram aşaması, bir projeyi üstlenmenin nedenleri ve faydalarını belirledikten sonra gerçekleştirilen ilk geliştirme aşamasıdır. Bu genellikle, bir İlk Proje Tanımının ana hatlarıyla geliştirildiği, projenin uygulanabilir olduğunu gösteren ve kendisinden beklenen faydaları sağlamak için projenin nasıl yapılandırılması gerektiğini belirleyen bir çalışmadan oluşur.

Bir projeyi uygulamadan önce Kavram Çalışması yürütmek için 8 iyi neden . Olacak:

    • Projenin hedeflerine ulaşmak için tüm seçenekleri değerlendirme fırsatı olun.
    • Devam etmek için En İyi Değer çözümünü belirlemeden önce proje için tutarlı, alternatif kapsamlar ve seçenekler geliştirin.
    • Proje uygulamasıyla ilgili daha büyük meblağlar ödemeden önce, projeyi ve başarı şansını anlamak için yalnızca nispeten küçük bir miktar para harcadılar.
    • Uygulamaya geçmesi halinde, projenin karşı karşıya olduğu en önemli riskleri belirleyin.
    • Belirlenen proje kapsamını ve tanımını, projeyi üstlenme nedenlerine göre test edin.
    • Fikirlerin güvenli bir ortamda değerlendirilebileceği ve test edilebileceği, katılanların yaratıcılığı ve deneyimleriyle en fazla değerin eklenebileceği projenin zamanı olun.
    • Ortaya çıkan sonuçlar ve öneriler sunulduğunda, sponsorun projeyi görmek için bağlılık ve coşkusunu test edin.

Son nokta ÖNEMLİ!

Başlangıçta Amerikan İnşaat Enstitüsü tarafından ve son zamanlarda Avrupa İnşaat Enstitüsü tarafından yürütülen araştırma, kabul görmüş proje yönetimi En İyi Uygulamasını uygulayan projelerin beklenen faydaları başarılı bir şekilde sağlama olasılığının yüksek olduğunu göstermiştir. Ayrıca, bir sponsorun bakış açısından başarıyı belirleyen en önemli faktör, uygulama aşamasına geçmeden önce proje ön planlama faaliyetlerine titiz ve yapılandırılmış bir yaklaşımın uygulanmasıdır.


Neler Kapsanmalı ?

Bir proje Fizibilite Çalışmasının kapsamı, bir taslak proje tanımını geliştirmek ve belgelemek için gereken faaliyetlerden oluşmalıdır .
Projenin beklenen faydalarını sağlamak için farklı seçenekleri belirlemek ve değerlendirmek için yeterli zamanın yanı sıra, çözümleri tanımlanmış proje hedeflerine göre test etmek için zaman tanınmalıdır.
Proje Tanımı için önerilen 25 adımlı plan, geliştirme faaliyetlerinize, Kapsamlı bir tanım oluşturmak için En İyi Uygulama’nın önemli gördüğü konuları ele alarak yapılandırılmış bir şekilde odaklanmanıza olanak tanır.
Fizibilite Çalışmasının , projenin amaçlarını ve faydalarını sağlamak için TÜM önemli alternatifleri ve seçenekleri dikkate alması önemlidir .

Proje yaşam döngüsünün Fizibilite Çalışması aşaması, projeye en fazla değer katmak için en büyük fırsatların bulunabileceği yerdir. Proje tanımı daha iyi geliştikçe ve proje uygulama aşamasına geçtiğinde, odak projenin tam olarak planlandığı gibi teslim edilmesini sağlamaya doğru kayarken değer katma fırsatları hızla azalır.

Alternatifleri ve seçenekleri belirledikten sonra; daha sonra, projenin ayrıntılı ön planlama aşamasına geçmeden önce, birkaç seçenek içerebilecek en iyi alternatife daraltılması gerekir.

Organizasyon Süreci Varlıkları

Herhangi bir proje için – yönetim ekibi, ilk ve en önemli faaliyet olarak, organizasyonlarında yürütülen benzer projelere ilişkin tarihsel bilgileri araştırmalıdır. Proje tamamen yeniyse, diğer kaynaklardan benzer projeler hakkında bilgi toplamaları gerekir.

Kuruluşunuz tarafından yürütülen geçmiş projelerden veya diğer kuruluş (lar) tarafından yürütülen benzer projelerden herhangi bir bilgi kullanmadan sıfırdan bir projeye başlamak tam bir zaman kaybıdır!

Her organizasyon, halihazırda yürütülen projelerden bilgi havuzuna sahip olmalıdır ve bunlara ‘Organizasyonel Süreç Varlıkları’ adı verilir . Zaten mevcut değilse, en azından bundan sonra oluşturmaya başlayın. Önceki projelerden ve tarihsel bilgilerden öğrenilen dersler genellikle organizasyonun bilgi tabanını oluşturur ve bu da yeni proje süreçlerinin etkili bir şekilde planlanmasına ve yürütülmesine yardımcı olur.

Örgütsel süreç varlıkları, projenin başarısını etkilemek için kullanılabilecek bir projeye dahil olan bir kuruluşun / kuruluşların varlıklarıyla ilgili herhangi bir veya tüm süreçleri içerir.

Süreç varlıkları şunları içerir:

* Resmi / gayri resmi planlar.

* Kuruluşun standart süreçleri, politikaları, prosedürleri / metodolojileri.

* Yönergeler.

* Dersler öğrenildi.

* Geçmiş proje kayıtları ve belgelerinden bilgi ve bilgi.

Bugünün projesi yarının tarihi olacak. Daha iyi bir yarın için, proje yaşam döngüsü boyunca kurumsal süreç varlıklarını eklemek ve / veya güncellemek proje ekip üyelerinin sorumluluğundadır.

Geliştirme yönetimi

Geliştirme yönetimi, mevcut kullanım değerinin ötesinde arazi ve mülkten ek değer elde etmekle ilgilidir. Hedef ister geliştirme karı elde etmek, ister yatırım getirilerini artırmak veya yenileme faydaları sağlamak olsun, ekibimiz, projelerinizi başından sonuna kadar başarılı bir şekilde yöneterek geliştirme sürecinin tüm yönleri hakkında tavsiyelerde bulunacak beceri ve deneyime sahiptir.

Tasarım ve İnşa Etme

FsnMimarlık  , projelerini tasarlamak ve inşa etmek için tek bir kaynaktan yararlanmak isteyen müşterilere tasarım oluşturma hizmetleri sunar. Bu yaklaşım, projeyi en hızlı şekilde inşa ettirmek isteyen müşteriler için, tasarım belgelerini tamamlamadan önce proje tesliminin nihai maliyetini ve zamanlamasını bilerek etkili olmuştur. Tasarla-inşa et yaklaşımının, her iki yönü de yöneten tek bir kaynak tarafından tasarım maliyetlerini kontrol etmek için bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır.

Karar – Plan – Kontrol – Teslim etmek

Karar ver:

Bir projeye başlamak için FsnMimarlık, önerilen net bir Organizasyon Süreci Varlıkları ile çevresel faktör araştırmasına dayalı doğru bir fizibilite çalışması oluşturur.

Plan:

Her proje, ne kadar büyük olursa olsun, sadece bir dizi küçük görevdir – ve bizim işimiz de bu görevlerin ne olduğunu anlamaktır. Bu adımların her biri, sizi nihai hedefinize biraz daha yaklaştıran bir “kilometre taşı” oluşturur.

Kontrol:

Beklentilerin karşılanmasını sağlamak, riski yönetmek ve detaylı katılım ve net sahiplik yoluyla müşterilerimizin ihtiyaçlarını derinlemesine anlamak için kesinlik ve yön sağlıyoruz. Erken planlamadan son mesleğe kadar tüm proje yaşam döngüsü boyunca dahil oluyoruz.

Teslim etmek:

FsnMimarlık, projenizi yüksek kaliteli, düşük maliyetli ve doğru bir zamanlamayla çekici bir yatırım getirisine giden net bir yolla sunar.

Proje Danışmanlık ve Müşavirlik Hizmetleri

Firmamız, statik projelendirme alanında verdiği mühendislik hizmetlerini tamamlayıcı olarak istendiği takdirde projenin uygulama aşaması olan inşaat safhasında da statik kontrollük hizmetleri vermektedir.
Yapılar gerçekte hesaplandığı gibi değil inşa edildiği ve uygulandığı gibi davranır. Bu sebeple, müşavirlik hizmetleri projenin doğru uygulanmasının kontrolünü sağladığı için inşaat sürecinin son derece önemli bir halkasını oluşturmaktadır

İnşaat Ruhsatı Almak İçin Gerekli Evraklar

  • Ruhsat başvuru dilekçesi
    . Güncel Tapu Fotokopisi (tapu kayıt örneği yerine geçen belge)
    . Aplikasyon Krokisi ( Lihkap bürosundan alınacak).
    . Harita Plan Örneği (Kadastrodan alınacak)
    . Hisseli Tapularda Noter Onaylı Muvafakatname
    . Sahibinin gerçek kişi olması halinde;
    a- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    b- Gerektiğinde noter onaylı Vekâletname.
  • Tüzel Kişilikte
    a-Yetki Belgesi
    b- İmza Sirküsü
    c- Ticaret Sicil Gazetesi Örneği
    d- Yetkilisinin nüfus cüzdan fotokopisi
  • İl Özel İdaresi Onaylı Yol, Su ve Kanalizasyon Kotu Tutanağı
  • Mimari Proje
    1) Proje Müellifi Taahhütnamesi
    2) Mimarlar Odası sicil ve büro tescil belgesi.
    3) Fenni Mesul Taahhütnamesi Mimar
    4) Akustik Rapor
  • Betonarme Statik Proje
    1) Proje Müellifi Taahhütnamesi
    2) İnşaat Mühendisi Odası sicil ve büro tescil Belgesi.
    3) Fenni Mesul Taahhütnamesi İnşaat Mühendisi
    4) Statik Hesaplar
  • Makine Tesisat Projesi
    1) Proje Müellifi Taahhütnamesi
    2) Makine Mühendisi Odası sicil ve büro tescil Belgesi.
    3) Fenni Mesul Taahhütnamesi Makine Mühendisi
    4) Isı Yalıtım Hesapları
  • Elektrik Tesisatı Projesi
    1) Proje Müellifi Taahhütnamesi
    2) Elektrik Mühendisi Odası sicil ve büro tescil Belgesi.
    3) Fenni Mesul Elektrik Mühendisi
    4) Yapı Bağlantı Hattı Projesi
  • Zemin Etüt Raporu
    1) Proje Müellifi Taahhütnamesi
  • Harita Uygulama Sorumlusu ve Evrakları
    1) Proje Müellifi Taahhüt Belgesi
    2) Fenni Mesul Harita Mühendisi
  • Yapı Müteahhidi ile ilgili Belgeler
  • Şantiye Şefi Belgesi
    1) Hizmet Sözleşmesi
    2) Şantiye Şefi Taahhütnamesi
    3) Diploma Fotokopisi
    4) İkametgâh Belgesi

Mimari Tasarım ve Projelendirme

Her müşterinin farklı gereksinimleri olduğunu biliyoruz ve herhangi bir çözüm sunmadan önce, hedeflerini tam olarak anlamak için her zaman zaman ayırıyoruz.
Müşterilerimizin tercihi doğrultusunda her türlü projede işlevsel ve estetik yönden fark yaratacak tasarımlar yaparak, konsept ve uygulama projeleri hazırlıyoruz.

FsnMimarlık Mimar Füsun Özçalcı | Samsun/Türkiye